13 jul 2016
Het belang van onderzoek...

Je hebt inmiddels wel door dat we met onze deelname aan de Mongol Rally Alzheimer Nederland steunen. Maar dat kunnen wij niet alleen, hier hebben we jouw hulp bij nodig. Omdat we heel erg graag het belang van onderzoek naar Alzheimer onder de aandacht brengen en jou daarmee willen laten inzien dat een groot sponsorbedrag noodzakelijk is, hebben we de hulp ingeschakeld van een grootheid op het gebied van (klinische) neuropsychologie.

We gingen op bezoek bij professor Erik Scherder, neuropsycholoog en hoogleraar klinische neuropsychologie aan de VU, en vroegen hem ons te helpen jou te overtuigen. Gelukt? :-) Doneer nu!

Officiële overhandiging sponsorbedrag

Op vrijdag 15 juli organiseren we een uitzwaaimoment. Deze mogelijkheid tot ‘uitzwaaien’ vindt plaats bij sponsor Perplex Internetmarketing in Arnhem, aan het Willemsplein 46. Van 19 tot 21 uur zijn familie, vrienden, kennissen en andere geïnteresseerden welkom. Na een kort openingswoord overhandigen we omstreeks 19.15 uur de cheque aan Alzheimer Nederland. Deze cheque omvat het reeds ingezamelde sponsorbedrag. Voor alle aanwezigen is er gedurende de avond de mogelijkheid om een (extra) bedrag te doneren. Het bedrag dat gedurende de avond wordt opgehaald komt ook volledig ten goede van Alzheimer Nederland.

Waarom Alzheimer Nederland?

De organisator van de Mongol Rally geeft de deelnemers vrije keuze in het goede doel waarvoor geld ingezameld wordt. Voor Remon en Jeffrey was de keuze makkelijk. De ziekte van Alzheimer is de afgelopen jaren dichtbij gekomen. Bij de oma van Remon werd deze vorm van dementie geconstateerd en een goede bekende kreeg op jonge leeftijd de ziekte. Het tweetal: “Niemand houdt er rekening mee dat dementie ook op jonge leeftijd toeslaat. Wij beginnen op 16 juli aan het avontuur van ons leven en mogen onszelf gelukkig prijzen dat wij herinneringen kunnen maken én delen. Wij kijken ons leven lang terug op een ‘reis om nooit te vergeten’ en hopen dit verhaal tot in den treure te delen en herbeleven met wie het maar wil horen.” 

De ziekte van Alzheimer is de meeste voorkomende vorm van dementie. Kenmerkend zijn de geheugenproblemen. Ze hebben te maken met het kortetermijngeheugen en zijn meer van ouderdomsvergeetachtigheid. De ziekte zorgt ervoor dat er steeds minder contact is tussen de hersencellen en zenuwen. Op den duur verlies je steeds meer vaardigheid en ben je volledig afhankelijk van anderen. Op dit moment zijn er ruim 270.000 Nederlanders met een vorm van dementie en dit aantal zal door de vergrijzing de komende jaren sterk toenemen. Als we niets doen is het aantal mensen met dementie in 2040 verdubbeld naar een half miljoen. Alzheimer Nederland geeft al ruim 30 jaar hulp en informatie aan mensen met dementie en hun omgeving. Middels financiering van wetenschappelijk onderzoek werkt de stichting aan een toekomst zonder dementie.

 Waar wacht je nog op? Deze sponsoren gingen je al voor...

Ontvang dagelijks updates via Whatsapp!

Wil je elke dag een live update ontvangen via Whatsapp? Laat dat dan even weten op +31624247324 (Let op: het nummer is gewijzigd, aangezien de telefoon van Jeffrey niet meer kan worden opgeladen), je wordt dan toegevoegd aan de verzendlijst! Voeg het mobiele nummer wel toe aan jouw eigen contactenlijst, dan weet je zeker dat je de updates ontvangt.

 

Uiteraard is sponsoring (hoe klein of groot ook) wel verplicht.

Ben je nog geen sponsor? Doneer nu!

Onze spons(n)oren