31 mei 2016
Een onvergetelijk avontuur...

Je vraagt je misschien af waarom we ervoor hebben gekozen om Alzheimer Nederland te steunen. Begrijpelijk! Dit is het verhaal...

Wat is Alzheimer?

De ziekte van Alzheimer is een vorm van dementie, de meest voorkomende vorm zelfs. Bij de ziekte van Alzheimer is er steeds minder (goed) contact tussen de hersencellen en zenuwen die informatie van en naar de hersenen doorgeven. Hierdoor verlies je steeds meer vaardigheden en uiteindelijk ben je volledig afhankelijk van anderen. Vaak zijn de eerste symptomen sluipende stoornissen in het geheugen. Alles waarbij je je hoofd gebruikt (denk aan herinneringen, nieuwe informatie, begrijpen/gebruiken van taal, oriëntatie, herkennen van voorwerpen en geluiden), kost steeds meer moeite en inspanning. Maar ook verandering van karakter of wisselende stemmingen kan een gevolg zijn van de ziekte van Alzheimer. In het begin is vaak niet duidelijk dat het om de ziekte van Alzheimer gaat. Naarmate de dementie verder vordert, worden de verschijnselen duidelijker. Uiteindelijk verzwak je zo erg dat je hier aan overlijdt.

De oorzaak van de ziekte van Azlheimer is nog niet precies duidelijk, maar bekend is dat zenuwcellen in de hersenen door Alzheimer afsterven. Een genezende behandeling is er tot op de dag van vandaag nog niet. Op dit moment zijn er ruim 275.000 Nederlanders met dementie (wereldwijd ruim 24 miljoen) en dit aantal zal de komende jaren sterk toenemen. Dit komt onder andere doordat mensen steeds ouder worden (leeftijd is een belangrijke risicofactor).

Waarom Alzheimer Nederland?

Niet alleen je leeftijd, maar ook je leefstijl en ziektes/aandoeningen zijn belangrijke risicofactoren voor de ziekte van Alzheimer en dementie. In Nederland krijgt 1 op de 5 mensen dementie. Iedereen kan er dus mee te maken krijgen, jijzelf of iemand in je (naaste) omgeving. Remon heeft het zelf van dichtbij meegemaakt. Bij zijn oma werd dementie geconstateerd en bij een vriend werd op jonge leeftijd de ziekte van Azlheimer geconstateerd. Het is erg confronterend dat je ook op jonge leeftijd, de tijd waarin je mooie herinneringen maakt en volop geniet van het leven, getroffen kan worden door deze ziekte. In 2015 hebben Mart Visser en Frans Molenaar een ludieke actie bedacht om de ziekte van Alzheimer meer aandacht te geven: een sokkenpaar met verschillende sokken. Een knipoog naar de verwarring die Alzheimerpatiënten elke dag moeten doorstaan. En dit heeft ons aan het denken gezet…

Onvergetelijk

Wij gaan op 16 juli beginnen aan het avontuur van ons leven. We mogen onszelf gelukkig prijzen dat we herinneringen kunnen maken én kunnen delen! En dat we (mits we het avontuur goed doorkomen) ons leven lang kunnen terugkijken op een ‘reis om nooit te vergeten’ en dit verhaal tot in den treure kunnen delen en herbeleven met wie het maar wil horen. Maar we willen dit geluk niet voor onszelf houden. We hopen door Azlheimer Nederland te steunen aandacht te vragen voor de ziekte en het onderzoek dat de stichting doet naar oorzaak en genezing. Onze donatie voor Alzheimer Nederland is meer dan nodig en we hopen dan ook dat je ons wil helpen dit bedrag zo hoog mogelijk te maken!

Direct doneren!

Ontvang dagelijks updates via Whatsapp!

Wil je elke dag een live update ontvangen via Whatsapp? Laat dat dan even weten op +31624247324 (Let op: het nummer is gewijzigd, aangezien de telefoon van Jeffrey niet meer kan worden opgeladen), je wordt dan toegevoegd aan de verzendlijst! Voeg het mobiele nummer wel toe aan jouw eigen contactenlijst, dan weet je zeker dat je de updates ontvangt.

 

Uiteraard is sponsoring (hoe klein of groot ook) wel verplicht.

Ben je nog geen sponsor? Doneer nu!

Onze spons(n)oren