25 mei 2016
Een fijn kussentje onder je billen...

Na een uitgebreide zoektocht langs vele Volkswagen Polo’s, Nissan Micra’s en andere koekblikken vonden we via-via onze ultieme snormobiel. De voorwaarden die we hadden voor ons voertuig waren:

  • dat we er fantastisch in moesten kunnen zitten
  • dat het bij voorkeur een cabrio was
  • dat we er sowieso mee in de problemen moesten komen
  • en vooral dat het een unieke auto moest zijn

En dat is gelukt! Het is een DAF YA-66 geworden uit 1974. Dit voertuig is oorspronkelijk voor het leger ontwikkeld, maar doordat er het geen 4x4 was bleek de auto al vrij snel ongeschikt. In totaal zijn er slechts 1200 van gemaakt en naar verluidt rijden er op dit moment nog maar 300 exemplaren rond.

De auto is een echte Spartaanse bak en in onze ogen maakt hem dat perfect voor de Mongol Rally. De DAF is binnen no-time om te toveren tot cabrio, maar daar blijft het niet bij! Ook de deuren kunnen er eenvoudig uitgetild worden en tenslotte kan je zelfs het voorraam naar voren klappen. Stiekem rijd je dan op een plank met wielen, maar daar staat tegenover dat we zo kunnen genieten van ultieme vrijheid!

De afgelopen dagen zijn er al diverse kilometers mee afgelegd om hem eens goed te testen en tot nu doorstaat ie alle tests zonder slag of stoot. Vanaf komend weekend zal hij door Remon binnenstebuiten worden gekeerd, zal er voor onze veiligheid een rolkooi gemonteerd worden. Ook de stoelen krijgen een update en we voegen bodemplaten toe tegen steenslag.

Terug gaan naar de basis zorgt toch sowieso voor het ultieme gevoel van vrijheid?

Ontvang dagelijks updates via Whatsapp!

Wil je elke dag een live update ontvangen via Whatsapp? Laat dat dan even weten op +31624247324 (Let op: het nummer is gewijzigd, aangezien de telefoon van Jeffrey niet meer kan worden opgeladen), je wordt dan toegevoegd aan de verzendlijst! Voeg het mobiele nummer wel toe aan jouw eigen contactenlijst, dan weet je zeker dat je de updates ontvangt.

 

Uiteraard is sponsoring (hoe klein of groot ook) wel verplicht.

Ben je nog geen sponsor? Doneer nu!

Onze spons(n)oren